Brvnara Orlovo gnezdo
Brvnara Orlovo gnezdo
Opis

Brvnara Orlovo Gnezdo (1200 m.n.v) ukopana je u stenu i dominira svojim položajem i atraktivnim jedinstvenim izgledom. Brvnara je izgradjena od materijala od kojih su se na ovim prostorima gradile kuće vekovima unazad, spoj tradicije i luksuza na jedinstven način, a kao takva deo je ideje o borbi za ekologiju i zdrave stilove života.  Kamen, drvo i prirodna stena u spoju sa luksuznim nameštajem pružaju fantastičan doživljaj za sva čula. Sa nekoliko terasa pruža se jedinstven pogled na Kopaonik, Crni vrh, Jankov kamen i nepregledna prostranstva crnogoričnih šuma i cvetnih livada.

Brvnara Orlovo Gnezdo je smeštena u selu Rudno – planina Golija. Samo mesto je vazdušna banja sa nadmorskom visinom od 1100(m.n.v.). Ovde se susreću vazdušne struje Mediterana i planinske Srbije, pa se u vazduhu mešaju mirisi mora i stoletnih četinarskih šuma. Jedinstveno, nešto što Vam samo ovaj kraj može pružiti. Planina Golija je prirodni rezervat biosfere i pod zaštitom je UNESCO-a, uz to planina je sa najviše sunčanih dana u godini, a ujedno i planina sa najviše snega. U neposrednom okruženju je više od 30 izvora bistre pijaće vode. Mnoge od voda su bogate ribljim fondom, rakovima i ostalim živim svetom koji govori o kvalitetu tih voda. Vodopadi Izubre su na svega 5km od Orlovog Gnezda. Očuvane nepregledne šume predstavljaju prirodni rashlađivač u toplim letnjim mesecima.

Uz prirodne lepote i netaknutu prirodu u neposrednoj blizini su i kulturno isporijski spomenici koji su imali veliki značaj u istoriji naše države. Rudno se nalazi izmedju dva predivna manastira: Studenice (udaljenost 15km – osnovan je krajem 12. veka kao glavna zadužbina rodonačelnika dinastije Nemanjića, Stefana Nemanje) i manastira Gradac (udaljenost 10km – podignut je 1268. godine, a zadužbina je Jelene Anžujske, žene kralja Uroša), u samom mestu se nalaze dve male izuzetno stare crkvice: ( crkva Sv. Trojoice i Nikoljača). Rudnjanska visoravan je idealna za duge šetnje i bavljenje planinskim biciklizmom, a u samom mestu postoje fudblaski i košarkaški teren, igralište za decu, pošta, ambulanta, prodavnica….

Pored atraktivnog izgleda i lokacije Brvnara Orlovo Gnezdo, poseduje sve udobnosti i visok komfor koji su neophodni za udoban odmor.

Gostima su na raspolaganju:

1)   Velika dnevna soba sa kaminom i sadrži: (veliki LCD TV, lako rasklopivi trosed koji je pretvara u ležaj za dvoje, veliki sto za ručavanje i dnevne aktivnosti…);

2)   Terasa u staklu koja gostima pruza ugodjaj kao da su negde daleko u prirodi, a ima sve ugodnosti doma (LCD TV, sto, dve garniture za sedenje, radio…);

3)   Mini kuhinja sa sudoperom (rešo sa dve ringle, frižider, čajna kuhinja sa pratećim sadržajem);

4)   Kupatilo (standardno opremljeno, sa grejnim telom na struju);

5)   Potkrovlje se sastoji od tri sobe (grejna tela, radni sto, TV, DVD i raspolaže ukupno sa 7 ležajeva kao i prelepom terasom).

-Dvorište se sastoji iz više terasa u par različitih nivoa, a svaki nivo je priča za sebe i pogodan za razonodu i uživanje gostiju. Na raspolaganju su kamin sa roštiljem, kotlićem, sačom, ležaljke za sunčanje, veliki sto za druženje u hladu bukve…

-Način ishrane je na bazi polupansiona (doručak/večera), a servira se u dogovoru sa gostima.

-Gostima je na usluzi parking, a brvnara raspolaže i internetom.

Aktivnosti koje nude su brojne i prilagođene svim starosnim dobima, rekreativnim ili ekstremnim izazovima (sakupljanje lekovitog bilja, branje gljiva, lov, ribolov, planinarenje, obilazak vodopada, branje borovnica, šumskih jagoda…). Izaberite svoju avanturu i budite u kontaktu sa prirodom, a oni će se postarati da vreme provedeno sa njima bude kvalitetno i nezaboravno. U blizini se može nabaviti od meštana domaća hrana poput mleka, sira, kajmaka, rakije i pršute po veoma pristupačnim cenama.

Do Rudna iz Beograda možete doći ili Ibarskom magistralom ili auto-putem E75 (Beograd – Batočina – Kragujevac -Kraljevo – magistralni put Kraljevo/Raška ). Do samog mesta možete doći na dva načina: prvi je iz pravca manastira Gradac (isključenje sa Ibarske magistrale kod mesta Brvenik) asfaltnim putem. Drugi put je iz pravca manastira Studenice (isključenje sa Ibarske magistrale kod mesta Ušće) 15km dobar makadam, oba puta izlaze na magistralni put Kraljevo – Raška.

Ako “bežite” od gradske buke i stresa, a u potrazi ste za mirom u prirodi, na pravom ste mestu! Ukoliko planirate odmor, zimovanje, letovanje ili produženi vikend sa dragom osobom, porodicom ili prijateljima brvnara je uređena i spremna da prime nove goste.

Šta čekate? Pozovite ih i rezervišite svoje vreme u raju na zemlji!

 

Sadržaj
Dodatni sadržaji
TV
WiFi
Kontakt
Brvnara Orlovo gnezdo
Telefon:0641413275
Ključne reči:Brvnara Orlovo gnezdo
Preporučujemo
Ok House - Ovčarsko-kablarska klisura, za ljubitelje prirodnog, lepog i udobnog. Luksuzno ...
Kontakt: 
+381 69 424 6521
Preporučujemo
Ok House - Ovčarsko-kablarska klisura, za ljubitelje prirodnog, lepog i udobnog. Luksuzno ...
Kontakt: 
+381 69 424 6521
Ako maštate o odmoru iz snova i ako želite da uživate u lepotama prirode Zlatiborskog kraja, na ...
Kontakt: 
+381 65 508 3980